SADER AKADEMİ 2019-2020 DÖNEMİ IV. EĞİTİM PROGRAMI

Satış Temsilcisinin rol ve sorumlulukları
Hastane Ziyaret Planlaması
Segmentasyon ve Hedefleme Prensipleri
Sağlık Çalışanları ile satış görüşmesinin aşamaları
– Açılış
– İhtiyaç Belirleme
– Çözüm Sunma
– Kapanış
Satış Temsilcisinin sık yaptığı hatalar
“Role Play” ile uygulama
EĞİTİMİN AMACIBu eğitim; sektöre yeni başlayanlara hastanelerde sağlık çalışanları ile doğru, dürüst ve profesyonel ilişki kurması yolunda rehber olmayı, sektörde deneyim sahibi olanlar içinse belli konuların hatırlatılması ve eksiklerin gözden
geçirilebilmesi amacını taşımaktadır.
HEDEF KATILIMCI KİTLESİSatış Dünyasını öğrenmek isteyen öğrenciler ve stajyerler
Sahada çalışan ve satış hedefi taşıyan yeni ya da deneyimli personel
EĞİTİM SONRASI KAZANIMLARDoğru yerde doğru zamanda bulunma bilinci
Satış görüşmesinin aşamalarına hakimiyet
Sağlık Çalışanları ile etkili iletişim
EĞİTMEN ÖZGEÇMİŞİ1974 İstanbul-Kadıköy doğumlu Selman Yaşaroğulları eğitimini Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olarak tamamladı. Üniversite yıllarından itibaren önce yeni yerler görerek dünyayı tanımaya ve hem iş hayatının hem de “hayatı kazanma”nın nasıl birşey olduğunu anlamaya çalıştı.

2000 yılından bu yana Uluslararası firmalarda önce sahada, sonra yeni şirket kurulum (start-up) projelerinde ve çeşitli yöneticilik görevlerinde bulundu. 2004 – 2006 yılları arasında Kazakistan Almaata’da Henkel Central Asia şirketinin kurulma projesinin sorumluluğundan başlayarak stratejik iş planlama, başarılı ekip oluşturma, şirket kültürü yaratma, satış kanalı yönetme konularında ilk deneyimlerini elde etti.

Kazakistan macerasını sağlık sektöründe Johnson&Johnson, 3M firmalarında satış yöneticiliği ve satış kanalı değişimi projeleri ile Stryker Türkiye ofisinin start-up projesinde aldığı yöneticilik görevleri izledi.

2007 yılında dahil olduğu sağlık sektöründe Johnson&Johnson Medikal’de Satış Konseyi liderliği görevinden itibaren satış ekiplerine yönelik eğitimler organize etti ve yönetti.

Danimarka’da Coloplast firmasının “Ortaklık Satışı” isimli yeni satış modelinin 20 ülkeye lansmanında eğitmen olarak görev aldı ve Türkiye lansmanının liderliğini yaptı.

2017 yılında İDEALİST – İdeal Satışın Rehberi ve Satışın Psikolojisi 2019 yılında SAĞLIK SEKTÖRÜNDE SATIŞ isimli kitabları yazdı.

Selman Yaşaroğulları 2013 yılından bu yana start-up projesini ilk aşamasından itibaren yönettiği Coloplast Türkiye A.Ş’nin Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. SADER (Sağlık Gereçleri Üreticileri ve Temsilcileri Derneği) Yönetim Kurulunda yer almakta, tüm bunların yanında iyi bir aile babası olmaya, ney üfleyerek kendini dinlemeye, felsefe kitapları okuyarak derinleşmeye çalışmaktadır.