TİTCK Eylem Planı Kapsamında Gerçekleştirilen Toplantıların Sunumları

27 Temmuz 2026 tarihinde Trabzon’da düzenlenen Tıbbi Cihaz İstişare Toplantısı’nda belirlenen Eylem Planı kapsamında, TİTCK tarafından bir dizi bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir.
Toplantılara; TİTCK Başkanı Sayın Hüseyin ÇELİK, Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Sayın Ufuk SOVUKSU, Tıbbi Cihaz Kayıt ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Sayın Osman Gökbörü Han KAZANCI, Tıbbi Cihaz Sektörel Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ecz. Elif AVANER ile Tıbbi Cihaz Onaylanmış Kuruluş ve Klinik Araştırmalar Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Muhammed Emin ÇELİK katılmıştır. İlgili dairelerin yöneticileri ve uzmanları da toplantılarda yer alarak değerlendirmelere katkı sağlamıştır.
Toplantılarda teknik servis mevzuatında planlanan değişiklikler, MDR ve IVDR alanındaki güncel gelişmeler ile tıbbi cihazların satış, reklam ve tanıtımına ilişkin düzenlemeler ve saha uygulamaları ele alınmıştır.
Gerçekleştirilen toplantılar ve paylaşılan sunumlar aşağıda yer almaktadır:
- Tıbbi Cihazların Teknik Servis Hizmetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Taslağı Değerlendirme Toplantısı
- Sunuma ulaşmak için TIKLAYINIZ
- MDR–IVDR Son Gelişmeler Hakkında Bilgilendirme Toplantısı
- Sunuma ulaşmak için TIKLAYINIZ
- Tıbbi Cihaz Satış, Tanıtım ve Reklam Yönetmeliği ile Reklam ve Tanıtım Saha Uygulamalarına İlişkin Değerlendirme Toplantısı
- Sunuma ulaşmak için TIKLAYINIZ
Toplantılarda paylaşılan görüş ve değerlendirmeler, TİTCK tarafından yürütülecek taslak çalışmalarına katkı sağlayacaktır.
